До два дни държавата ще обяви на кои български текстилни компании

...
До два дни държавата ще обяви на кои български текстилни компании
Коментари Харесай

Две фирми са представили мостри на защитни облекла

До два дни страната ще разгласи на кои български текстилни компании ще разпореди ушиването на защитни дрехи и маски против разпространяването на ковид. Днес министърът на стопанската система Емил Караниколов се срещна с производители и дистрибутори от текстилния отрасъл. На срещата две компании са демонстрирали защитните си екипи.

Караниколов отхвърли да заяви имената на компаниите, които са показали мострите и за декларирали подготвеност да стартират произвеждане.  Преди това мострите трябвало да бъдат показани пред Военния инспекторат за проучване, както и за узаконяване.

В момента страната има ресурси от защитни облекла, маски и консумативи против ковид за идващите два-три месеца, които по най-бързия метод може да насочи към лечебните заведения, увери икономическият министър.  Но поради бързото разпространяване на болестта и огромното търсене, се постанова да се ангажира и българската промишленост.

По данни на ген. Венцислав Мутафчийски потребностите от защитни дрехи са 100 000 - 110 000 на месец. Толкова са и от защитни маски. " Досега обаче ние използваме дрехи за еднократна приложимост, до момента в който тези, които в този момент се договарят с българските производители ще бъдат за неведнъж потребление, като ще разрешават до 50 пранета ", сподели ген. Мутафчийски.

Очаквайте детайлности

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР